Searching...
Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

Metro Love (Part 8)

Metro Love (Part 8)

Το όγδωο μέρος της ιστορίας του Φεβρουαρίου.

http://farm5.static.flickr.com/4131/4948170843_46edac8e39.jpg
Οι μέρες περνούσαν έχοντας σύμμαχο την μοναξιά. Ο Μάρκος και η Λένα είχαν πει το αντίο αγνοώντας τις επιθυμίες των ψυχών τους. Πολλοί περνούν από αυτό το στάδιο αφήνοντας τη λογική να τους οδηγήσει, με αποτέλεσμα να αναθεματίζουν για τις απερίσκεπτες αποφάσεις τους που τους βούτηξαν στη θλίψη. Το κυρίαρχο συναίσθημα στις ζωές των δύο παιδιών ήταν αυτό, η θλίψη. 

Με μάτια ξεπλυμένα από τα δάκρυα βρέθηκε για άλλη μια φορά να παλεύει με τα συναισθήματα της. Καθισμένη στο ξέστρωτο κρεβάτι της σιγοψιθύριζε το τελευταίο αντίο στον Μάρκο, σαν βελόνα του πικ απ που δεν λέει να ξεκολλήσει από το δίσκο. Έτρεμε από επιθυμία να τον ξαναδεί, όμως αυτός δεν είχε καμία δουλειά στις τρύπες της μαύρης της ζωής. Ο Μάρκος έπρεπε να μείνει στην ήσυχη και φυσιολογική ζωή του. Γιατί να θέλει να τον παρασύρει στον βυθό των προβλημάτων της.


Κοπάνησε με δύναμη τα χέρια του στον τοίχο. Είχε αφήσει ελεύθερη τη Λένα να πάρει τις αποφάσεις της και αυτό τον οδηγούσε στην τρέλα. Ένιωθε κάθε λεπτό πως απομακρυνόταν περισσότερο από κοντά της. Μάλλον η σιωπή της του είχε δώσει την απάντηση που περίμενε. Ίσως όλα να είχαν τελειώσει. Ένας δυνατός πόνος πίσω από τα μάτια τον πίεζε να κλείσει το κεφάλαιο "Λένα" οριστικά.ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ

Κοίταξε έξω από το παράθυρο, τα φώτα της πόλης είχαν κιόλας ανάψει. Άνοιξε τον υπολογιστή του και επισκέφτηκε εκείνο το ξεχασμένο διαδικτυακό δωμάτιο γνωριμιών. Μία σύντομη συζήτηση με ένα εικοσάχρονο κορίτσι τον βοήθησε να ξαναπερπατήσει συναισθηματικά. Την κάλεσε στο σπίτι του και απενεργοποίησε τον υπολογιστή.

Έτρεξε στο μπάνιο πετώντας ένα ένα τα ρούχα του στη διαδρομή. Χώθηκε κάτω από το καυτό νερό και το άφησε να κυλήσει πάνω του και να τον απαλλάξει από ανεπιθύμητες σκέψεις. Τα μάτια του ζωντάνεψαν τη μορφή της Λένας. Με μια απότομη κίνηση άνοιξε το κρύο νερό στο τέρμα θέλοντας να μουδιάσει κάθε σπιθαμή του κορμιού του, από το κεφάλι ως τα πόδια, απομακρύνοντας τους ζωντανούς του εφιάλτες.

Σκεπάστηκε με μια πετσέτα που απορροφούσε διψασμένα την υγρασία του σώματος του και κοίταχτηκε στον καθρέπτη. Δοκίμασε να χαμογελάσει. Η κοπέλα που θα τον επισκεπτόταν έπρεπε να δει τον παλιό, χαρούμενο Μάρκο. Εκμεταλλεύτηκε το χρόνο που είχε για να ντυθεί, προβάροντας ταυτόχρονα το γοητευτικό του χαμόγελο. Μισή ώρα αργότερα χτύπησε το κουδούνι.

"Μισό λεπτό."

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Translate